Cea mai dorita casa, a mea

Doi ani au trecut de cand mi-am propus sa scriu acest articol. Intre timp, viata a vrut sa invat niste lectii grele, dar in final am reusit, am terminat cel mai drag proiect, in care m-am implicat 100%, casa mea, a lui Bogdan si a piticului. Nopti nedormite, calcule, nervi, le-am si uitat, caci a iesit totul atat de cald, cursiv, atat de ”al nostru”, exact cum am visat, amandoi, fara nici macar sa ne dam seama, doar simtind in acelasi mod si timp. 

Povestea apartamentului o spun indata. A pornit de la doua camere , finisaje ”basic”, mobila la fel, nimic spectaculos, mult spatiu irosit, nimic care sa ne ”mangaie” cand  ne adunam acasa. Am schimbat compartimentarea, caci bebelusul crestea, devenind un baietel cu muuulte lucruri care trebuiau depozitate, astfel ca am gandit spatiul complet diferit de cum era initial. Am schimbat absolut tot, incepand de la parchet si terminand cu amplasarea fiecarei zone din casa. Initial bucataria si livingul erau open space, ceea ce nu mi-a placut din cauza mirosului de mancare, asa incat am mutat bucataria pe terasa si terasa in boxa:)) Mai exact spatiul din continuarea terasei, care servea si ca loc de depozitare, l-am adus la nivelul fostei terase (acum bucataria), si astfel nu a trebuit sa fac compromisul de a renunta la terasa. Bucataria am inchis-o cu niste usi oscilobatante de doi metri inaltime, care dau o transparenta si creeaza senzatia de spatiu. In locul fostei bucatarii am pus o canapea minunata de la Divanissimi, conturand livingul, astfel ramanandu-mi loc suficient sa fac ce ne-am dorit cel mai mult, motivul principal pentru care am ales sa traim aceasta aventura a renovatului, o camera de copil, pe locul fostului living. Deci am ajuns sa facem din doua camere, trei:) Usor nu a fost, dar totul s-a derulat destul de repede, reusind sa terminam intr-o luna si jumatate toata renovarea, timp in care a trebuit bineintele sa ne mutam la prieteni:) 

Ca si costuri pot spune ca am avut un buget mediu, am facut compromisuri uneori pentru a economisi, am balansat intre produse mai exclusiviste, cum ar fi patul de la Bo Concept, si produse accesibile cum ar fi decoratiunile de la Jysk. Am incercat ca lucrurile cu adevarat importante pentru noi sa fie cele mai bune, chiar daca asta insemna si un pret mai mare. Ca si parchet, de exemplu, dupa multe cautari, am ales unul din lemn masiv, extraordinar de frumos, de cald, de natural. A costat mai mult ca orice altceva din casa, mult mai mult chiar:)) Insa a meritat, o spun cu toata sinceritatea.

Destul am povestit, las imaginile sa vorbeasca si cred ca spun o poveste frumoasa, imperfecta, umana, colorata, povestea noastra. 

Las aici si o lista cu majoritatea produselor de mobilier si accesorii, in caz ca va intrebati de unde le-am luat. Pot raspunde si la intrebari despre alte chestii pe care le-am omis. Enjoy!

Camera copilului

Pat Fleximo

Dulap Ikea

Manere dulap Zara Home

Cutii The Home

Masa si scaune Ikea

Living

Canapea Divanissimi

Parchet Carpet and More

Masa si scaune Ioooi

Comoda TV Bo Concept

Masuta cafea The Home

Dulap negru The Home

Corp de iluminat 7 Lampi

Bucatarie Ikea

Dormitor

Pat Bo Concept

Birou Ioooi

Scaun The Home

Pled coolwoolstudio

Corp de iluminat Ikea

Sharing is caring:
Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInEmail to someoneTweet about this on TwitterShare on Reddit


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *