Azi e despre culoare!

Astazi m-am gandit sa scriu despre o culoare tare frumoasa. Nu este culoarea anului, caci trendurile vin si trec, dar este una care vibreaza, in jurul careia putem incepe conturarea unui concept drag mie, ”Din casa, in acasa”…
Albastru roial. Denumirea ii revine inca din secolul al XIII-lea si a fost creat, dupa cum ii spune si numele, pentru o regina, Charlotte a Marii Britanii.
Iar acum, ca ne putem inconjura si noi de el, am ales niste item-uri care m-au incantat si care poate va inspira si pe voi. Intrucat acest fel de albastru este destul de strident, va recomand sa il folositi cumpatat. De preferat intr-o amenajare sa fie culoarea piesei de rezistenta a incaperii si sa folositi apoi niste subtonuri de albastru, pe langa alte combinatii de pasteluri, culori fade, cum ar fi galben pal sau bleu. De asemenea, albastrul roial face casa buna cu decoratiunile si accentele aurii din alama. Astfel puteti creea un ambient elegant, un minimalism ”soft”, departe de cel rece si nepersonal. Si asta fara a cadea in mult prea folosita reteta de elegant si atat, un ”clasic” pe care multa lume il defineste si redefineste dupa bunul plac, incercand sa aduca mereu si mereu aceeasi mobila alba, cuminte, ”retro” dar fara sa fie cu adevarat retro, ”vintage” dar fara sa fie cu adevarat vintage. Sa nu intelegeti gresit, imi plac foarte multe stiluri in ceea ce priveste designul de interior, insa, a creea o amenajare rupta dintr-o anumita epoca si un anumit context este un lucru deloc usor, si nu vom reusi asta decat cu multa informare, asumare, si de ce sa nu o spun, cu multi bani. Asa incat propun o alta abordare. Sa lasam trecutul in trecut, si sa ne amintim ca traim in prezent, iar un stil contemporan nu trebuie sa fie neaparat extrem de modern, fara personalitate sau din materiale proaste. Putem sa il conturam astfel incat sa ne duca cu gandul unde dorim, sa ne creeze ”feelingul” potrivit, poate fi o imbinare iscusita si gandita intre vechi si nou, intre actual si trecut, intre poveste si real, intre dur si ”soft”, si pot continua la nesfarsit. Iar toate aceste ”dansuri” echilibrate sa formeze spectacolul tau, unic, personal si de neuitat, anume casa ta.
M-am indepartat de ideea principala, dar sper ca a fost cu folos:)
Enjoy!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *